Varmevekslere

Vi handler med varmevekslere i mange udformninger. Eksempelvis kan nævnes autokølere eller hedeflader til produktionsindustrien. Her er der ofte meget overskudsvarme, der kan ledes andre steder hen.

  • Autokølere
  • Hedeflader
  • Køleanlæg
  • Køleflader til frost
  • Kølekompressorer
  • Fordampere/frikølere

Kølere i enhver form - det kan være autokølere eller hedeflader til produktionsindustrien, hvor der typisk er en del overskudsvarme, der kan kanaliseres andre steder hen, f.eks opvarmning af kontorlokaler og lignende. Endvidere handler vi også med fordampere også kaldet frikølere, hvor der skal frigives noget varme for typisk at generere noget køling fks. til kølerum eller i supermarkeder til kølediske etc. Vi er også leveringsdygtige i køleflader til køle og frost rum, hvor der typisk skal holdes varer på frost til senere levering. Desuden har vi kølekompressorer ligeledes til kølerum og hele køleanlæg til produktionskøling.

Hvad er en varmeveksler?

En varmeveksler er et apparat, der er designet til at overføre kulde eller varme effektivt mellem to medier. De to medier er separeret af en væg/plade, så de ikke kommer i direkte kontakt med hinanden.
Pladevekslere kan være designet således, at gennemstrømningen af varmemediet og produktet, har en høj eller lav gennemstrømningstid. Endvidere kan de variere i størrelse og være opbygget af forskellige antal plader.  Der er typisk en meget høj varme/kulde afgivelse i en pladeveksler, da overfladen er meget høj. Ulempen ved en pladeveksler er, at der ikke er meget plads imellem pladerne. Derfor skal produktet gerne være flydende og uden klumper, ellers vil pladeveksleren med sikkerhed sætte sig fast og tilstoppe.

Klumper i produktet?

Typisk vil man bruge en rørveksler, hvis et produkt har klumper i, således at den ikke stopper til. Ulempen ved en rørveksler er, at den fylder mere end en pladeveksler, da der skal mange meter rør til, før man har den samme overflade til varmeafgivelsen. 

Frikølere

Vi handler desuden med fordampere, også kaldet frikølere - som også er varmevekslere. Her skal der typisk frigives varme for at generere noget køling. Det kan bl.a. være til kølerum eller supermarkeders kølediske m.m.  Derudover leverer vi også køleflader til køle- og frostrum. Til sidst handler vi med kølekompressorer, ligeledes til kølerum, og hele køleanlæg til produktionskøling.

Kølere i enhver form - det være sig autokølere eller hedeflader til produktionsindustrien, hvor der typisk er en del overskudsvarme, der kan kanaliseres andre steder hen, f.eks opvarmning af
kontorlokaler og lignende.

Endvidere handler vi også med fordampere også kaldet frikølere, hvor der skal frigives noget varme, for typisk at generere noget køling fks. til kølerum eller i supermarkeder til kølediske etc.

Vi er også leveringsdygtige i køleflader til køle og frost rum, hvor der typisk skal holdes varer på frost til senere levering.

Desuden har vi kølekompressorer ligeledes til kølerum, og hele køleanlæg til produktionskøling.

Har du spørgsmål til vores varmevekslere?

Så besvarer vi dem gerne for dig! Kontakt os på telefon 30 333 666 og få en uforpligtende samtale om varmevekslere. Her rådgiver vi dig også gerne i, hvilken varmeveksler der er den rette af investere i ud fra din virksomheds behov. Du er også velkommen til at sende en forespørgsel via vores e-mail thomas@dtmh.dk. Så svarer vi på din henvendelse hurtigst muligt.